JS Financial News - шаблон joomla Новости
Nedjelja, 25 Septembar 2022

Prigodnim programima u Travniku je danas obilježena 30. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, te 28. godina od osnivanja njenog 7. korpusa.

Izmjene zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranju Federacije Bosne i Hercegovine, koje su usvojene prošle sedmice, donose određene promjene u smislu prijevremenog penzionisanja bivših boraca koji su napunili 58 godina. O pojedinostima ovog zakona razgovarali smo s direktorom zavoda Zijadom Krnjićem.

Koordinacija TBO – SBK održala je vanredni sastanak, te se na istom zapitala ; „Kuda ide Javni RTV servis Bosne i Hercegovine „??!

Na prostoru ispred Centra za kulturu Općine Travnik postavljeno je spomen- obilježje u znak sjećanja na heroje 7. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Saopćenje za javnost

Ponedjeljak, 03 Avgust 2020 07:10

Pozivamo sve nezaposlene demobilisane borce koji se nalaze na zavodu za nezaposlene osobe SBK/KSB a navršili su 55 i 56 godina da se jave u svoje općine i prikupe potrebnu dokumentaciju zadobivanje novčane egzistencijonalne naknade.

Pravo na dodjelu zdravstvene markice imaju nezaposleni branioci i nezaposleni članovi njihovih porodica koji su ostvarili pravo na zdravstveno osiguranje i nalaze se na spisku općinske službe za branioce u općini prebivališta ili spisku Službe za zapošljavanje SBK/KSB.

Na osnovu člana 33. Zakona o dopunskim pravima branilaca (Službene novine SBK broj 7/16-prečišćen tekst) i člana 2 Pravilnika o ostvarivanju prava na stipendiju (Službene novine SBK broj 4/17), Kantonalna uprava za branioce/Kantonalna uprava za branitelje raspisuje:

KONKURS za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja za akademsku 2018/2019 godinu

JAVNI POZIV

Četvrtak, 18 Oktobar 2018 13:04

logo

Organizacija demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 godine Srednja Bosna- Kantonalni odbor Travnik, poziva sve demobilisane borce koji su prijavljeni u Zavodu za zapošljavanje SBK/KSB i ispunjavaju slijedeće uslove:

Nezaposleni demobilisani borci koji su platili markicu dobit če novac nazad,povrat novca počet če od 01.04.2018.godine uz dokumente.Za sva pojašnjenja svi zainteresovani mogu se obratit našim opčinskim organizacijama.

Na osnovu člana 33. Zakona o dopunskim pravima branilaca (Službene novine SBK broj 7/16) i člana 2 Pravilnika o ostvarivanju prava na stipendiju, Kantonalna uprava za branioce/Kantonalna uprava za branitelje raspisuje:

pozivnica21

godisnjica 2019

Ko je na web-stranici: 52 gostiju i nema prijavljenih članova

[icon name="home" ]Address : Mehmed paše Kukavice 29, Travnik
[icon name="comment " ] Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
[icon name="headphones"]Telefon : 030 501 848